Waarom tuin bemesten?

Jouw tuin bemesten met producten Heihoeve Natuurproducten! Alle planten in jouw tuin hebben voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Een mooie, gezonde plant begint dan ook bij een goede bodem. Onze gedroogde koemest en koemestkorrels zorgen daarvoor! Uw tuin voorzien van een goede meststof hoeft niet duur te zijn, kies voor kwaliteit en prijs rechtstreeks geleverd van onze boerderij! 

Tuin bemesten wanneer?

Omdat onze producten geheel organisch zijn, kun je onze meststoffen het hele jaar door gebruiken voor het bemesten van jouw tuin met uitzondering van de vorstperiode. Koemest is een echte bodemverbeteraar, door de losse structuur is deze gemakkelijk te verwerken in de grond. Heb je een grotere oppervlakte? Kies dan voor onze koemestkorrels deze kun je namelijk gemakkelijk verspreiden met een kunstmeststrooier. 

Voedt de bodem en de bodem voed jouw plant

Alles begint met een gezonde bodem. Daarom is een tuin bemesten erg belangrijk. Door een goede  bodemverbeteraar toe te voegen aan de grond, zullen planten nog langer en mooier bloeien en kun je genieten van een prachtige tuin. 

Tuin bemesten

Voor al uw tuinplanten

Welke mest moet je dan in de tuin gebruiken? Er zijn heel wat verschillende soorten meststoffen beschikbaar. Dit maakt kiezen lastig. Onze koemest en koemestkorrels zijn universeel toepasbaar. Dit wil zeggen dat je het voor heel jouw tuin, gazon of moestuin kunt gebruiken en je geen andere dure en verschillende producten meer nodig hebt. 

De meststofverhouding is in dit geval niet afgestemd op de behoefte van één bepaalde plant. Zo doe je dus elke plant in de border of moestuin een plezier.

Hoeveel heb ik nodig?

Hoe veel je nodig hebt voor jouw tuinproject hangt af van wat u wilt bemesten. Heeft u een bestaand gazon? dan adviseren wij 1 tot 2 liter gedroogde koemest per vierkante meter. Wilt u het gebruiken voor de tuin of moestuin? dan adviseren wij 3 tot 5 liter per vierkante meter. U kunt niet snel teveel gedroogde koemest strooien maar overdrijf niet. 

Rechtstreeks van de boerderij

Wij hebben een installatie op ons bedrijf die de mest van onze koeien kan verwerken tot een mooi, bruikbaar product voor in uw tuin, gazon of moestuin. 

Meer weten over onze producten?

Neem gerust contact met ons op of bestel gemakkelijk via onze webshop.