heihoeve natuurproducten koemest logo

Hoeveel gedroogde koemest heb ik nodig voor mijn Tuin, Gazon of Moestuin?

Gedroogde koemest is een geheel natuurlijke en organische meststof. Dit wil zeggen dat de gedroogde koemest volledig wordt opgenomen door de grond en je niet snel teveel gedroogde koemest kunt strooien. Toch geven wij een advies zodat je kunt berekenen hoe veel gedroogde koemest je ongeveer nodig hebt voor jouw tuin, gazon of moestuin. Gedroogde koemest is een geheel natuurlijke en organische meststof en kan niet verbranden door de zon.

 

Gedroogde koemest voor gazon

Voor het aanleggen van een nieuw gazon, raden wij je aan de gedroogde koemest door de bestaande grond te mengen alvorens het inzaaien. Hiervoor gebruik je ongeveer 4 tot 5 liter gedroogde koemest per vierkante meter/m2. Verdeel de gedroogde koemest gelijkmatig over de oppervlakte, dit kun je doen door het in te harken. Zorg ervoor dat de ondergrond geheel vlak is voordat u het gaat inzaaien. 

Heeft u al een bestaand gazon? en wilt u deze voorzien van een goede, geheel natuurlijke en organische bemesting? Dan kunt u 1 tot 2 liter gedroogde koemest strooien per vierkante meter/m2. Strooi de gedroogde koemest gelijkmatig over de oppervlakte. Eventueel kunt u met een bladhark de gedroogde koemest goed verdelen. 

Gedroogde koemest voor de (sier)tuin, borders, bomen, en hagen

Voor het aanleggen van een nieuwe (sier)tuin, borders, bomen en hagen raden wij je aan de gedroogde koemest door de bestaande grond te mengen alvorens het aanleggen of aanplanten. Hiervoor gebruik je ongeveer 4 tot 5 liter gedroogde koemest per vierkante meter/m2. Verdeel de gedroogde koemest gelijkmatig over de oppervlakte, dit kun je doen door het in te harken. 

Heeft u al een bestaande (sier)tuin, borders, bomen en hagen en wilt u deze voorzien van een goede, geheel natuurlijke en organische bemesting? Dan kunt u 3 tot 5 liter gedroogde koemest strooien per vierkante meter/m2. U kunt de gedroogde koemest gemakkelijk verdelen door het in te harken.

Gedroogde koemest voor de Moestuin

Heeft u een moestuin of wilt u met een moestuin beginnen? Dan is onze gedroogde koemest een zeer geschikte natuurlijke en organische bemesting. Wij adviseren 3 tot 5 liter gedroogde koemest per vierkante meter/m2 moestuin. U kunt de gedroogde koemest gemakkelijk verdelen door het in te harken. 

Geheel Universeel, Organisch en Natuurlijk

Gedroogde koemest is een universele en geheel organische meststof. Dit wil zeggen dat je onze gedroogde koemest voor jouw gehele tuin, gazon en moestuin kunt gebruiken en je geen andere specifieke meststoffen meer nodig hebt.

Je kunt de gedroogde koemest het hele jaar door gebruiken. Het kan niet verbranden door de zon. 

Vroeg in het voorjaar, als alles weer gaat groeien en bloeien, is een goed moment om jouw tuin te bemesten met Heihoeve Gedroogde Koemest. Zo zorg je ervoor dat jouw gazon en planten de beste start van het groeiseizoen hebben.